Категории

Маска за заштита од аерозагадување

895 ден.1.650 ден.
 • Шифра: 000183
 • Достапност: Да
Заштедувате 755 ден.
45% попуст
 • Висококвалитетна маска против воздушно загадување со променлив филтер од активен карбонски материјал.
 • Зголемувањето на свеста за квалитетот на воздухот се должи на последните епизоди на енормно загадување во регионот и кај нас. Горењето на јаглен и дрво, заедно со заканата предизвикана од бензините и дизел возилата го доведуваат квалитетот на воздухот на високи штетни нивоа.
 • Маската против воздушно загадување обезбедува решение на прашањето на загадувањето и штити од штетните PM 10 и PM 2.5 честички. Концентрациите на PM 10 и PM 2.5 во градовите, особено во зимскиот период постојано ги надминуваат граничните вредности за заштита на човековото здравје. Овие микроскопски честици првенствено го напаѓаат респираторниот систем со што организмот е изложен на чести настинки, алергии, тешко дишење, појава на астма па се до тешки заболувања.
 • Маската е лесна за користење, се адаптира на сечија големина, овозможува низок отпор при дишење и може да се користи неограничено.
 • Филтерот се менува од 45 до 65 дена активно користење.

  Доколку сакате да прочитате повеќе информации околу загадувањето посетете го следниот линк:
  Притиснете тука

Можеби ќе ве интересира