Категории

Детска маска за заштита од аерозагадување

450 ден.590 ден.
  • Шифра: 000188
  • Достапност: Да
Заштедувате 140 ден.
23% попуст
  • Детска висококвалитетна маска против воздушно загадување со променлив филтер од активен карбонски материјал.
  • Зголемувањето на свеста за квалитетот на воздухот се должи на последните епизоди на енормно загадување во регионот и кај нас. Горењето на јаглен и дрво, заедно со заканата предизвикана од бензините и дизел возилата го доведуваат квалитетот на воздухот на високи штетни нивоа. 
  • Маската против воздушно загадување обезбедува решение на прашањето на загадувањето и штити од штетните PM 10 и PM 2.5 честички. Концентрациите на PM 10 и PM 2.5 во градовите, особено во зимскиот период постојано ги надминуваат граничните вредности за заштита на човековото здравје. Овие микроскопски честици првенствено го напаѓаат респираторниот систем со што организмот е изложен на чести настинки, алергии, тешко дишење, појава на астма па се до тешки заболувања.
  • Маската е лесна за користење, големината се адаптита во зависност од возраста на детето, овозможува низок отпор при дишење и може да се користи неограничено.
  • Филтерот се менува и трае од 14 до 20 дена.
  • Пакетот вклучува 2 филтри

    За повеќе информации околу загадувањето посетете го следниот линк: Притиснете тука

Можеби ќе ве интересира